Elkészítés: 1. A zselatint kb. 10 percig hideg vízben áztatjuk.
2. A túrót 3 dkg cukorral összekeverünk.
3. A lime-ot meleg vízben megmossuk, szárazra töröljük, és a héját lereszeljük. A lime levének felét egy kis edénybe nyomjuk, és a jól kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. Ezután a cukros túróhoz keverjük.
4. A hideg tejszínhabot óvatosan a túróhoz keverjük. A masszát ezután kis formákba töltjük, amik kb. 5 cm szélesek és 6 cm magasak. Legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
5. 18 dkg cukrot közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, 1,5 dl vörösborral és 1 narancs levével felengedjük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Ezután 1/3-ra befőzzük. Ha még szükséges, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel tovább sűríthetjük.
6. A narancsokat kifilézzük, a magokat kiszedjük, és a besűrített szószba óvatosan belekeverjük. Az elkészült szószt kihűtjük, és szintén legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
7. Tálaláskor a narancsmártást tányérba merjük. A túróhab formákat éles késsel belülről óvatosan körbevágjuk, és a túróhabot a mártás közepére borítjuk. Mentával díszíthetjük.