Elkészítés: Turmixgéppel a túrót kikeverem a tojások sárgájával, hozzákeverem a zabkorpát. A tojásfehérjét habbá verem, majd fakanállal lazán beleforgatom a túróba (kicsit nehezebb így, de azért menni fog).
Vizet forralok egy nagy fazékban, teszek bele egy kis sót és olajat, majd kiskanállal galuskákat szaggatok a vízbe. A kiskanalat először belemártom a vízbe, így nem ragad rá a túró. Egyszerre a fele adagot szoktam beleszaggatni a fazékba, mert megnőnek. Miután beleszaggattam a felét, 5 percig főzöm. Ezután szűrőkanállal kiszedem, és pirított zsemlemorzsába forgatom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre