Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc XIV.

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 3 darab tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg búzadara
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A túrót a sárgájával, a citrom héjával, a vaníliás cukorral és a búzadarával összekeverjük, majd kb. 2 órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét ekkor kemény habbá verjük, és a túrós masszával eldolgozzuk. Gombócokat gyúrunk, és forró vízben kifőzzük (miután feljön a víz tetejére a gombóc, kb. 5 percig főzöm, majd kiveszek egyet és kettévágom).

Mikor már látom hogy alakulnak a gombócok, serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítok (vigyázat, hamar le tud égni, ha az ember nem figyel!), majd a leszűrt gombócokat ebben megforgatom.

Tálaláskor meghintem porcukorral és tejföllel nyakonöntöm, nagyon finom.

Megjegyzés

Én mérlegen pontosan kimérem a búzadarát, nekem eddig még mindig sikerült a gombóc, és nem fojtós. - ildiko30

Ezek is érdekelhetnek

Friss