Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A túrót a sárgájával, a citrom héjával, a vaníliás cukorral és a búzadarával összekeverjük, majd kb. 2 órát állni hagyjuk. A tojásfehérjét ekkor kemény habbá verjük, és a túrós masszával eldolgozzuk. Gombócokat gyúrunk, és forró vízben kifőzzük (miután feljön a víz tetejére a gombóc, kb. 5 percig főzöm, majd kiveszek egyet és kettévágom).
Mikor már látom hogy alakulnak a gombócok, serpenyőben kevés olajon zsemlemorzsát pirítok (vigyázat, hamar le tud égni, ha az ember nem figyel!), majd a leszűrt gombócokat ebben megforgatom.
Tálaláskor meghintem porcukorral és tejföllel nyakonöntöm, nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre