Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc XIII.

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 2 dl búzadara
  • 4 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • Valamint:
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • cukor
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával összetöröm, belekeverem a búzadarát, az egész tojásokat és a sót. Ezután 4-5 órán át állni hagyom a hűtőben, hogy a búzadara megduzzadjon és jól összeálljon a massza, különben szétfő!

Vizet forralok, vizes kézzel gombócokat formálok a masszából, lassú lángon kifőzöm.

A zsemlemorzsát olajon megpirítom, majd cukrot keverek hozzá, és a kész túrógombócot ebbe forgatva forró cukros tejföllel tálalom.

Megjegyzés

Én reggel készítem el a masszát, kb. 4-5 perc alatt megvan, hűtőbe teszem. Így munka után hazaérve már csak 10-15 perc - amíg fő a gombóc, elkészül a morzsa - és már tálalható is az étel. - Mizsuzska

Ezek is érdekelhetnek

Friss