Elkészítés: A tejet felforraljuk. Cukrot, vaníliás cukrot, pici sót és a darát beletesszük (mintha tejbegrízt készítenénk, csak sokkal keményebb legyen). Amikor megfőtt, leveszük a tűzről.
A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját és a mazsolát összekeverjük, és a kemény tejbegrízbe rakjuk. Jól összekeverjük. Hagyjuk hűlni, közben kevergetjük.
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsát benne megpirítjuk.
Amikor már kicsit hűlt a túrós-grízes massza, gombócokat formálunk belőle, és a kész pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
Tálaláskor tejfölt és porcukrot teszünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre