Elkészítés: A gombócokhoz a tojássárgákat a vajjal és a túróval habosra keverjük, hozzáadjuk a búzadarát és a sót is. Tovább keverjük.
Ezt a masszát 3/4 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd közvetlen a gombóc főzése előtt keverjük lazán a hűtőben várakozó masszához.
Forró, lobogó vízben kifőzzük a masszából formált gombócokat. 2-3 perc alatt kész. Pihekönnyű, nagyon finom.
Olajon a zsemlemorzsát kissé megpirítjuk, a gombócokat beleforgatjuk. A vaníliaöntethez a tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral, meglocsoljuk vele a gombócokat, porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre