Elkészítés: A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd fel kemény habbá, és tedd félre. Egy másik tálban keverd össze a sárgáját a cukorral, tedd hozzá a tejfölt és a vaníliás cukrot, szórd bele a túrót, egy csipet sót, 1 evőkanál étolajat és végül a 3 kanál lisztet. A zsemlét vágd kockára (jó szikkadt zsemle legyen, nem baj, ha 2-3 napos) és keverd bele a túrós keverékbe. Add hozzá a felvert fehérjét. Vizes kézzel formáld gombócokká, és tedd őket forrásban lévő, sós vízbe. Nagyjából 8-10 perc alatt megfő. Ekkor forgasd bele pirított prézlibe.
Van hozzá egy mártásom Lola módra: 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 2 evőkanál kristálycukor. Ezt egyenlő arányban növelheted, mert egy adag úgysem elég... Isteni palacsintához is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre