Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrógombóc tejszínes tejfölmártással

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 2 dl búzadara
  • 3 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • pici só
  • pici barnacukor
  • olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 ek habtejszín

Elkészítés

    1.

    A túrót gondosan áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük. A 2 dl búzadarát, a pici sót belekeverjük, és hagyjuk állni jó fél órát minimum, hogy a búzadara felszívjon egy kis nedvességet.

    2.

    Közben elkészítjük az édes mártást hozzá. A tejfölt, a habtejszínt és a cukrot összekeverjük, ha esetleg valaki édesebben szereti, tehet még hozzá cukrot. Addig keverjük, míg a cukor fel nem olvad benne.

    3.

    Felteszünk egy nagy lábasban vizet melegedni. A zsemlemorzsát egy egészen pici barna cukorral olajon elkezdjük pirítani. Nagyon kell figyelni, hiszen a cukor könnyen megéghet!

    4.

    Közben az elkészült masszából közepesen nagy golyókat formázunk, jól összenyomjuk, nehogy szétessenek majd főzés közben. Amikor a víz felforrt, beleteszünk 4-5-6 golyót a lábas méretétől függően, és amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor a zsemlemorzsás keverékbe tesszük, és a lábast felemelve körkörös mozdulatokkal összerázzuk. Így egyenletesen befedett gombócokat kapunk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a gombócok.

    TÚRÓGOMBÓC ÉDES TEJFÖLLEL >>> 

    TÚRÓGOMBÓC MÁSKÉPP >>> 

    Túrógombócok minden mennyiségben >>>

Megjegyzés

A gombócokat ne dobjuk bele a forró vízbe, hanem inkább egy kanál segítségével helyezzük bele óvatosan, így elkerülhetjük, hogy szétessenek a gombócok! :)
Aki még kicsit ínyencebb, tehet a mártásba egy kicsi fahéjat.

bnoncsii
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin