Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc másképp

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. Habosítsuk ki a vajat a cukor harmadrészével. Egy másik tálban keverjük ki a tojássárgájákat további 1/3 adag cukorral. Keverjük össze a túrót a krémsajttal, a vaníliával és a pudingporral. Forgassuk hozzá a vajas-cukros keveréket, a tojássárgájás elegyet, és tegyük félre.
  2. Verjük kemény habbá a fehérjét a megmaradt cukorral, forgassuk ezt is a többihez, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínt, a búzadarát és a kandírozott narancsot. Terítsük a masszát egy 20 x 20 centis tepsibe, és süssük 170 fokon 30 percig. Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak, a közepe viszont remegős marad. Kapcsoljuk ki a sütőt, támasszuk ki az ajtaját, és hagyjuk a masszát kihűlni.
  3. Törjük át szitán a túróréteget. Vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, töltsünk a közepükbe 1-1 tk narancslekvárt. Forgassuk meg a felforrósított vajon megpirított zsemlemorzsában, és tálaljuk a porcukorral összekevert tejföllel. 
A túrógombócba tölthetünk aszalt gyümölcsöt is. Jól illik hozzá az áfonya és a meggy, de akár a mazsola is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss