Túrógombóc másképp

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj
  • 22,5 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 dkg tejszínes pudingpor
  • 1,25 dl tejszín
  • 3 ek búzadara
  • 5 dkg kandírozott narancskocka
  • 10 dkg narancslekvár
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek vaj
  • 4 dl tejföl
  • 4 ek porcukor

Elkészítés

    1. Válasszuk szét a tojásokat. Habosítsuk ki a vajat a cukor harmadrészével. Egy másik tálban keverjük ki a tojássárgájákat további 1/3 adag cukorral. Keverjük össze a túrót a krémsajttal, a vaníliával és a pudingporral. Forgassuk hozzá a vajas-cukros keveréket, a tojássárgájás elegyet, és tegyük félre.
    2. Verjük kemény habbá a fehérjét a megmaradt cukorral, forgassuk ezt is a többihez, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínt, a búzadarát és a kandírozott narancsot. Terítsük a masszát egy 20 x 20 centis tepsibe, és süssük 170 fokon 30 percig. Akkor jó, ha a szélei megszilárdulnak, a közepe viszont remegős marad. Kapcsoljuk ki a sütőt, támasszuk ki az ajtaját, és hagyjuk a masszát kihűlni.
    3. Törjük át szitán a túróréteget. Vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, töltsünk a közepükbe 1-1 tk narancslekvárt. Forgassuk meg a felforrósított vajon megpirított zsemlemorzsában, és tálaljuk a porcukorral összekevert tejföllel.
A túrógombócba tölthetünk aszalt gyümölcsöt is. Jól illik hozzá az áfonya és a meggy, de akár a mazsola is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek