Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc - kicsit másképp

MME MME
1 4.3/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A túrót burgonyaprésen átnyomjuk (vagy csak villával összetörjük), hozzáadjuk a búzadarát és a 2 tojás felvert habját. 60 percig állni hagyjuk.

Elkészítés: Egy csipetnyi sóval vizet forralunk, amiben kifőzzük a formás gombócokká alakított masszát. Az olajon aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát. Tálaláskor a pirított zsemlemorzsára tesszük a lecsöpögtetett gombócokat, és tejföllel meglocsoljuk. Aki kívánja, inkább mézzel vagy mesterséges édesítőszerrel édesítse. Ha gyümölcsöt kínálunk hozzá, könnyebb elhagyni az édesítést.

Munka: kb. 1,5 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag édesítés nélkül: 260 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss