Előkészítés: A túrót burgonyaprésen átnyomjuk (vagy csak villával összetörjük), hozzáadjuk a búzadarát és a 2 tojás felvert habját. 60 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: Egy csipetnyi sóval vizet forralunk, amiben kifőzzük a formás gombócokká alakított masszát. Az olajon aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát. Tálaláskor a pirított zsemlemorzsára tesszük a lecsöpögtetett gombócokat, és tejföllel meglocsoljuk. Aki kívánja, inkább mézzel vagy mesterséges édesítőszerrel édesítse. Ha gyümölcsöt kínálunk hozzá, könnyebb elhagyni az édesítést.
Munka: kb. 1,5 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag édesítés nélkül: 260 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre