Előkészítés: A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük a
búzadarával és egy csipet sóval, majd lefedjük, és 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Nagyobb lábasban felteszünk forrni 5 l vizet. A masszából vizes kézzel
nagyobb tojásnyi gombócokat formálunk, lisztezett tálcára sorakoztatjuk. 6-8 gombócot óvatosan beleeresztünk a forrásban lévő vízbe (jócskán megduzzadnak!), és egyenletes, lassú forralással 10-12 percig főzzük - egyet próbaképpen kiveszünk, kettévágjuk, megnézzük, megfőtt-e. Közben a margarinban megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat szitakanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. Kifőzzük a többi gombócot is, és valamennyit lazán beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Előmelegített tálra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk a porcukorral. Csak frissen, melegen jó, tartalmas levesek után, második fogásként kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre