Keress receptre vagy hozzávalóra

Túrógombóc gyümölcsöntettel

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 1 dl joghurt
  • 2 ek búzadara
  • 1 ek zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek olaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 dl ribizli
  • 1 ek barna cukor

Elkészítés

    1. A túrót egy tálban a villa fokával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, csipet sót a vaníliacukrot, majd a grízt és zabpelyhet. Jól összekeverjük és állni hagyjuk, legalább 15-20 percet.
    2. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk. Egy lábasban vizet forralunk, teszünk bele egy csipet sót, és belerakjuk a gombócokat. Amikor feljönnek, még 2-3 percig hagyjuk főni, utána az elsőt kivesszük és megnézzük, hogy átfőtt-e.
    3. Közben az olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, és szűrőkanállal kiszedjük rá,  majd beleforgatjuk a gombócokat.
    4. A ribizlit - vagy más gyümölcsöt - a barna cukorral felfőzzük, és a túrógombóccal tálaljuk.

     

Megjegyzés

Remek páros a túrógombóc és a gyümölcs. Cukorbetegek készítsék a gyümölcsöntet édesítőszerrel, és a vaníliacukor helyett használjanak folyékony édesítőt,és vaníliarudat.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin