Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc epres raguval

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 40 dkg túró
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 tojássárga
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg búzadara
  • 1/1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 darab citromhéj
  • A morzsához:
  • 10 dkg zsemlemorzsa, piskótamorzsa, kalácsmorzsa
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • A raguhoz:
  • 60 dkg eper (mirelit)
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék menta
  • 1/2 rúd vanília

Elkészítés

  1. Ha friss eperrel dolgozunk, akkor az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd tűzálló tálba tesszük. Ha mirelittel, akkor tűzálló tálba tesszük, megszórjuk porcukorral, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat a belsejével. Megszórjuk a felkockázott vajjal, és 150 fokos sütőbe tesszük 15-20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjanak a gyümölcsök, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, hozzátesszük a darabolt mentát.
  2. A túrót a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A vajjal megpirítjuk a morzsát, majd a fahéjjal és a búzadarával együtt a túróhoz keverjük. 30 percet pihentetjük. Majd gombócokat formálunk, és gyöngyöző, nem lobogó, enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre jönnek.
  3. A morzsabevonathoz a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. Egy kevés narancshéjjal is ízesíthetjük.
  4. A gombócokat a morzsába forgatva, a gyümölcsraguval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss