Elkészítés: A túrót villával összetörjük, beletesszük a búzadarát, a sót, a tojássárgákat és az előre beáztatott mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túróhoz keverjük, majd hűvös helyen pihentetjük.
A diós morzsát elkészítjük. Lassú tűzön a fent leírt hozzávalókat (először az olajat hevítjük fel és úgy tesszük bele a többi alapanyagot) addig pirítjuk, amíg grillázs illata nem lesz, kissé darabosabb lesz a cukor miatt.
Vizet forralunk. Laza mozdulatokkal egyforma gombócokat készítünk a túrós masszából, majd körülbelül 4-5 perc alatt megfőzzük (ne zubogjon a víz a lábasban, mert szétesnek a gombócok).
Amikor kész, a diós morzsába szedjük, rázogatva megforgatjuk benne.
Elkészítjük a csokiöntetet: a hozzávalókat a vajjal kezdve lassan összeolvaszjuk, amint egyneművé vált, levesszük a tűzről, és a túrógombócot szépen meglocsoljuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre