Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá.
2. Törjük össze egy tálban a túrót, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, csipet sót és a búzadarát.
3. Keverjük a habot a túrós masszához, és tegyük a hűtőbe pihenni 2 órára.
4. Ha letelt a pihenő idő, tegyünk fel vizet (kb. 10 cm magasságig legyen az edényben) forrni, majd amikor lobog, nedves kézzel formázzunk 5-6 cm átmérőjű gombócokat, és óvatosan csúsztassuk a vízbe.
5. Amíg a gombócok főnek, pirítsuk meg a darált diót egy serpenyőben (olaj nélkül, szárazon).
6. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, főzzük még további 2-3 percig, és lecsepegtetve szedjük ki a vízből, majd hempergessük meg a dióban.
7. Ízlés szerint tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre