Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc karamellás popcornnal

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, például egy krumplinyomóval, összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a ledarált popcorn-nal, a cukorral, a reszelt citrom héjával és a csipet sóval, majd letakarva minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a dara jól megszívja magát.
  2. Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, és enyhén sós, gyöngyözve forró vízben kifőzzük. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnan számítva további 5 percig főzzük őket.
  3. Kevés olajon, alacsony lángon megpirítjuk a zsemlemorzsát, vigyázzunk mert könnyen odakaphat. Két evőkanál porcukrot hozzákeverünk, és a kifőtt gombócokat ebben az édes morzsában forgatjuk meg.
  4. Az öntethez kikeverjük a joghurtot a karamellszósszal, ezzel együtt tálaljuk a gombócokat. A tetejükre szórjunk durvára tört pattogatott kukorica darabokat.

Nézd meg videón, hogyan készül a túrógombóc karamellás popcornnal!


Megjegyzés

Ez egy igazán különleges túrógombóc recept. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss