Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrógombóc Caramoonal

default user icon

Hozzávalók

  • 10-15 db gombóchoz:
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás (L-es)
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg darált Caramoon popcorn golyó
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek étolaj
  • Az öntethez (karamellás joghurt Caramoon-nal):
  • karamell szósz ízlés szerint
  • görög joghurt ízlés szerinti mennyiségben
  • Caramoon popcorn golyók

Elkészítés

     

    1. A túrót áttörjük, például egy krumplinyomóval, összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, darált popcorn-nal, a cukorral, a reszelt citrom héjával, és a csipet sóval, majd letakarva minimum 1 órára tegyük hűtőbe – hogy a dara jól megszívja magát.
    2. Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, és enyhén sós, forró, gyöngyöző vízben kifőzzük – amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnan számítva további 5 percig főzzük őket.
    3. Kevés olajon, alacsony lángon megpirítjuk a zsemlemorzsát, vigyázzunk mert könnyen túlbarnul. Két evőkanál porcukrot hozzákeverünk, és a kifőtt gombócokat ebbe az édes morzsába forgatjuk bele.
    4. Az öntethez kikeverjük a joghurtot a karamellszósszal, ezzel együtt tálaljuk a gombócokat. A tetejükre szórjunk durvára tört Caramoon golyókat.

     HABCSÓK VAJKARAMELLÁS POPCORNNAL 

    GYÖMBÉRES SÜTŐTÖKKRÉMLEVES TÖKMAG PESZTÓVAL ÉS CARAMOONNAL SASS DANITÓL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Túrógombóc Caramoonal recept?


Magazin