Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc az erdélyi nagymama szerint

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 2 kanál liszt
  • 4 kanál búzadara
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • 1 kanál vaj
  • 1 kanál kukoricadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A búzadarát, a cukrot és a kukoricadarát összekeverjük a túróval. Állni hagyjuk kb. fél órát.

Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a vajat és a tojásokat. Jó alaposan elkeverjük, és ismét negyed órát hagyjuk pihenni.

Lisztes kézzel, kis gombócokat formálunk, és bő, sós vízben kb. 5 percig főzzük, amíg a felszínre nem jönnek.

Közben a zsemlemorzsát cukorral és egy kis vajjal megpirítjuk.

A kifőtt gombócokat kivesszük, egyenesen a zsemlemorzsába tesszük, beleforgatjuk.

Az elkészült gombócokat, cukros vagy vaníliás cukros tejföllel tálaljuk, kis porcukorral meghintve. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Igazi házias íz, amit sokszor kerestem a neten, de nem találtam. Nagymamám receptjei között viszont megtaláltam. - szilagyis

Ezek is érdekelhetnek

Friss