Elkészítés: A búzadarát, a cukrot és a kukoricadarát összekeverjük a túróval. Állni hagyjuk kb. fél órát.
Majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a vajat és a tojásokat. Jó alaposan elkeverjük, és ismét negyed órát hagyjuk pihenni.
Lisztes kézzel, kis gombócokat formálunk, és bő, sós vízben kb. 5 percig főzzük, amíg a felszínre nem jönnek.
Közben a zsemlemorzsát cukorral és egy kis vajjal megpirítjuk.
A kifőtt gombócokat kivesszük, egyenesen a zsemlemorzsába tesszük, beleforgatjuk.
Az elkészült gombócokat, cukros vagy vaníliás cukros tejföllel tálaljuk, kis porcukorral meghintve. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre