Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

MME MME
17 4.2/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A túrót összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és a sóval (a búzadarának időre van szüksége, hogy jól megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat).

2.

Nedves kézzel ízlés szerinti méretű gombócokat formázunk, majd forró vízben 7-10 perc alatt kifőzzük.

3.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócokra hintjük. Tejföllel és porcukrot is kínáljuk.

Megjegyzés

A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban, akkor bármilyen 2,5 - 3 dl-es bögre megteszi! - MME

Ezek is érdekelhetnek