Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógombóc áfonyaszósszal

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A sütőmargarint és a porcukrot simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját. A túrót alaposan áttörjük villával, majd a többihez adjuk a sóval és a zsemlemorzsával együtt.

2.

Összedolgozzuk, és 10 percig pihentetjük. A túrómasszából apró gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben mindet puhára főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, melegen tartjuk.

3.

A szószhoz lábosba tesszük az áfonyát. Hozzáadjuk a tejet, a sütőmargarint és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük az étkezési keményítő és két teáskanál hideg víz keverékével.

4.

Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulapelyheket. A gombócokat tálra tesszük, meglocsoljuk az áfonyaszósszal, és megszórjuk a mandulapelyhekkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss