Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrógaluska zöldségekkel

MME MME
1 4/5
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A répát, a zellert meghámozzuk, srégen felkarikázzuk, és a karikákat vékony rudacskákra vágjuk.
Elkészítés: Forró, sós vízben 5 percig főzzük a répát, 3 perc elteltével hozzáadjuk a zellert is. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A napraforgómagot zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk. A kefirt összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, a citromlével, és sóval, borssal ízesítjük. A zöldfűszereket leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. Összekeverjük a túróval. A párolt zöldségeket elkeverjük a kefirrel, tányérra halmozzuk. A túrós masszából teáskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk, a zöldségre rakjuk, és megszórjuk a napraforgómaggal.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 147 kcal

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek