Előkészítés: A répát, a zellert meghámozzuk, srégen felkarikázzuk, és a karikákat vékony rudacskákra vágjuk.
Elkészítés: Forró, sós vízben 5 percig főzzük a répát, 3 perc elteltével hozzáadjuk a zellert is. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A napraforgómagot zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk. A kefirt összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, a citromlével, és sóval, borssal ízesítjük. A zöldfűszereket leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. Összekeverjük a túróval. A párolt zöldségeket elkeverjük a kefirrel, tányérra halmozzuk. A túrós masszából teáskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk, a zöldségre rakjuk, és megszórjuk a napraforgómaggal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre