Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrófánk VII.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 pohár tejföl (175 g)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • A sütéshez:
  • kb. 5 dl olaj
  • A tálaláshoz
  • vaníliás porcukor
  • házi készítésű sárgabarack dzsem

Elkészítés

Elkészítés: 1. A túrót villával összetörjük, és minden hozzávalóval jól elkeverjük.

2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük (adagonként 6-7 perc alatt).

3. A kész túrófánkokról a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.

4. Azonnal tálaljuk vaníliás cukorral és baracklekvárral.

Ezek is érdekelhetnek