Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrófánk (alaprecept)

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 4 db tojás (20 dkg)
  • 9 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor (6 g)
  • 1 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • olaj (a sütéshez)
  • porcukor (a tálaláshoz)
  • lekvár (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A túrót a tojással jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót. Összegyúrjuk, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
    2. Közben kb. 2-3 ujjnyi olajat felforrósítunk egy lábasban.  Ha felhevült az olaj (egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük), mérsékeljük alatta a hőt, majd 2 kanál vagy egy fagylaltoskanál segítségével egyforma adagokat szaggatunk a masszából az olajba.
    3. Időként megforgatva kb. 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk.

    GASZTROGABÓ RECEPTJEI >>> 

    GASZTROGABÓ BLOGJA >>> 

    Még több fánk >>> 

Megjegyzés

Egyszerre csak kisebb mennyiségű fánkot süssünk az olajban, mert egyrészt nagyon lehűthetik az olajat, másrészt megnőnek sütés közben.

Könnyebb lesz kiszaggatnunk a fánkokat, ha a kanalat vízbe mártjuk előtte.

A porcukrot, amivel megszórjuk a kész fánkokat, ízesíthetjük fahéjjal vagy ízlés szerint más fűszerrel is.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin