Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túró Rudis őzgerinc

default user icon

Hozzávalók

  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 10 dkg mazsola (elhagyható, aki nem szereti)
  • 3 dl tej
  • 2 ek zselatin
  • 3 db Túró Rudi
  • 10-15 db babapiskóta

Elkészítés

    1. 2 dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd 
    2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a vaníliás cukrot, a megmosott/megtörölt citrom reszelt héját, és a felének a levét, és jól összekeverjük. Belekeverjük a megtisztított mazsolát is, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatinos tejet.
    3. Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük és beleöntjük a túrós massza felét. Sorban elhelyezzük a Túró Rudikat, majd befedjük a túrós töltelék másik felével.
    4. Az 1 dl tejet tálba öntjük, amelybe néhány másodpercre belemártogatjuk a babapiskótákat és talppal felfelé rárakjuk a túrós masszára.
    5. Becsomagoljuk a folpackba és kb. 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Már 3 óra elteltével is nyugodtan lehet enni, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni, mert úgy még jobban összeérnek az ízek és kellően átpuhul a babapiskóta is. Tálalás előtt kiborítjuk a formából

    HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

    15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>> 

    Még több túrós finomság >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin