Túró Rudi

default user icon
13 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2kg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak étkezési zselatin
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag étkezési csoki (Katica)
  • extrák: lekvár vagy mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerinc formába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
    Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

roan00 6 évvel ezelőtt
Ma megcsináltam a rudit. :) Mucikám45 javaslata zselatin-ügyben bevált. Viszont bár egyáltalán nem vagyok édesszájú, azzal még én is egyetértek, hogy nagyon kevés a receptben meghatározott cukor. Minimum a duplája kell bele, mert nagyon átüt a túró savanyú íze, így nem lett túrórudis. A párom egy hatalmas adag sárgabarack-lekvárral nyakonöntve eszi csak meg, így lett neki elég édes.
Myriann 7 évvel ezelőtt
Már többször is készítettem, nagyon finom mert házi túróból készítettem, így nem kellett bele tejföl csak egy pici! Nagyon finom és nagyon jól néz ki!
Myriann 7 évvel ezelőtt
Holnap szeretném kipróbálni... Remélem jól fog sikerülni, mert az öcsém már nagyon várja!
ladyzso 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Már nagyon régóta keresem ezt a receptet, és végre rátaláltam :-) Ki fogom próbálni.
vicuka88 7 évvel ezelőtt
Megcsináltam a kedvesem szülinapjára és nagyon nagyon finom lett:)))Csak nem voltam bátor a lekvárral,majd legközelebb:)
timtun 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is kipróbáltam a receptet. Olyan nagy sikere volt, hogy már egyáltalán nem veszünk bolti túró rudit, a kisfiamnak is (2 éves) bátran adom,mivel tudom mi van benne. Naggggggyon fincsi! :-) Köszi a szupi receptet! Tünde
Lucja 8 évvel ezelőtt
KABOCIKA! Akkor továbbra is egyed a pöttyöst tele mesterséges dolgokkal, tartósítószerrel. Lejárat után 2 héttel sem romlanak meg a bolti rudik. Jó étvágyat hozzá!
kabocika 8 évvel ezelőtt
Nagy reményekkel készítettem el, de sajnos az eredmény számunkra-nagy túró rudi rajongóknak- elég nagy csalódás, mert absz. nem hasonlít a pöttyösre:( Túró: nagyon kevés a receptben megadott cukor, pedig 3 ek cukrot tettem bele, de szerintem 5-6 sem ártott volna, a férjem szerint nagyon túrós volt a töltelék (mint egy nyers túrós sütemény,de a túró rudihoz nem sok köze van így sajnos) és alapvetően a csoki mázhoz túl sok a túró Állag: a hozzászólásoknál megadott zselatin mennyiséggel puding szerű állaga lett, sztem keményebbnek kéne lennie, tehát több zselatin kéne bele Összefoglalva nem rossz recept, aki szereti nyersen a túrót cukorral, tejföllel össze/kikeverve diétásabb módon, de ez nem túró rudi, talán inkább túró alagútnak nevezném:) Túró rudiként kevesebb túró, több zselatin, jóval több cukor kellene bele, vastagabb csoki réteg vékonyabb túró réteggel (túl sok a csokihoz képest) és még nem tudom mi, nem őzgerincet kellene használni, mert így az arányok nem megfelelőek. Minden esetre, túró rudi gyanánt, mi maradunk a egyelőre a pöttyösnél!
mucikám45 9 évvel ezelőtt
Kipróbáltam, valóban nagyon finom. Természetesen a reszelt citromhéj nem maradhat ki . ZSELATIN ! Gyakran nagyon nehéz recepteket összehozni, hiszen a zacskó mérete többféle is lehet. Szerencsére most rögtön sikerült: 2 dl vízben oldottam fel 3 púpozott kávéskanál zselatint. Persze ez rutin kérdése, van aki ránézésre érzi, hogy mekkora mennyiségű krémhez milyen mennyiségű szükséges. Pillanatok alatt elfogyott. Köszönjük!
Keszike 10 évvel ezelőtt
én is ki szeretném próbálni ezt a receptet,de számomra sem egyértelmű a zselatin mennyisége...:S legyes valaki szives leírni,hogy mennyi zselatint használjak Köszi

Hasonló Receptek