Túró Rudi

default user icon
13 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2kg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak étkezési zselatin
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag étkezési csoki (Katica)
  • extrák: lekvár vagy mazsola

Elkészítés

    Elkészítés: A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerinc formába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
    Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fehér Róbert 5 évvel ezelőtt
Ma megcsináltam a rudit. :) Mucikám45 javaslata zselatin-ügyben bevált. Viszont bár egyáltalán nem vagyok édesszájú, azzal még én is egyetértek, hogy nagyon kevés a receptben meghatározott cukor. Minimum a duplája kell bele, mert nagyon átüt a túró savanyú íze, így nem lett túrórudis. A párom egy hatalmas adag sárgabarack-lekvárral nyakonöntve eszi csak meg, így lett neki elég édes.
Rigó Marianna 6 évvel ezelőtt
Már többször is készítettem, nagyon finom mert házi túróból készítettem, így nem kellett bele tejföl csak egy pici! Nagyon finom és nagyon jól néz ki!
Rigó Marianna 6 évvel ezelőtt
Holnap szeretném kipróbálni... Remélem jól fog sikerülni, mert az öcsém már nagyon várja!
lady zso 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Már nagyon régóta keresem ezt a receptet, és végre rátaláltam :-) Ki fogom próbálni.
Török Viktória 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam a kedvesem szülinapjára és nagyon nagyon finom lett:)))Csak nem voltam bátor a lekvárral,majd legközelebb:)
Tünde 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is kipróbáltam a receptet. Olyan nagy sikere volt, hogy már egyáltalán nem veszünk bolti túró rudit, a kisfiamnak is (2 éves) bátran adom,mivel tudom mi van benne. Naggggggyon fincsi! :-) Köszi a szupi receptet! Tünde
Lucja 7 évvel ezelőtt
KABOCIKA! Akkor továbbra is egyed a pöttyöst tele mesterséges dolgokkal, tartósítószerrel. Lejárat után 2 héttel sem romlanak meg a bolti rudik. Jó étvágyat hozzá!
kaboci kaboci 7 évvel ezelőtt
Nagy reményekkel készítettem el, de sajnos az eredmény számunkra-nagy túró rudi rajongóknak- elég nagy csalódás, mert absz. nem hasonlít a pöttyösre:( Túró: nagyon kevés a receptben megadott cukor, pedig 3 ek cukrot tettem bele, de szerintem 5-6 sem ártott volna, a férjem szerint nagyon túrós volt a töltelék (mint egy nyers túrós sütemény,de a túró rudihoz nem sok köze van így sajnos) és alapvetően a csoki mázhoz túl sok a túró Állag: a hozzászólásoknál megadott zselatin mennyiséggel puding szerű állaga lett, sztem keményebbnek kéne lennie, tehát több zselatin kéne bele Összefoglalva nem rossz recept, aki szereti nyersen a túrót cukorral, tejföllel össze/kikeverve diétásabb módon, de ez nem túró rudi, talán inkább túró alagútnak nevezném:) Túró rudiként kevesebb túró, több zselatin, jóval több cukor kellene bele, vastagabb csoki réteg vékonyabb túró réteggel (túl sok a csokihoz képest) és még nem tudom mi, nem őzgerincet kellene használni, mert így az arányok nem megfelelőek. Minden esetre, túró rudi gyanánt, mi maradunk a egyelőre a pöttyösnél!
Borók Erika 8 évvel ezelőtt
Kipróbáltam, valóban nagyon finom. Természetesen a reszelt citromhéj nem maradhat ki . ZSELATIN ! Gyakran nagyon nehéz recepteket összehozni, hiszen a zacskó mérete többféle is lehet. Szerencsére most rögtön sikerült: 2 dl vízben oldottam fel 3 púpozott kávéskanál zselatint. Persze ez rutin kérdése, van aki ránézésre érzi, hogy mekkora mennyiségű krémhez milyen mennyiségű szükséges. Pillanatok alatt elfogyott. Köszönjük!
Keszi Ágnes 9 évvel ezelőtt
én is ki szeretném próbálni ezt a receptet,de számomra sem egyértelmű a zselatin mennyisége...:S legyes valaki szives leírni,hogy mennyi zselatint használjak Köszi

Hasonló Receptek

Magazin