Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Túró Rudi

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Túró Rudi

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 1333
  • Elküldve: 193

Hozzávalók:

  • 1/2kg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tasak étkezési zselatin
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag étkezési csoki (Katica)
  • extrák: lekvár vagy mazsola

Elkészítés:

A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerinc formába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.

Megjegyzés:

Én imádom!!! (És a haverok is!)

A receptet Szegedi Irén küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 13 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 13. roan00
    2011. március 20. (vasárnap) 19:25
    Ma megcsináltam a rudit. :) Mucikám45 javaslata zselatin-ügyben bevált. Viszont bár egyáltalán nem vagyok édesszájú, azzal még én is egyetértek, hogy nagyon kevés a receptben meghatározott cukor. Minimum a duplája kell bele, mert nagyon átüt a túró savanyú íze, így nem lett túrórudis. A párom egy hatalmas adag sárgabarack-lekvárral nyakonöntve eszi csak meg, így lett neki elég édes.
    roan00 szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
Medvehagymás-fűszeres kalács Medvehagymás-fűszeres kalács
Flódni rétes Flódni rétes
Kefires perec Kefires perec
Lekváros kiskifli Lekváros kiskifli
Cukkinis-kolbászos pizza Cukkinis-kolbászos pizza
Ibolyás-mascarponés piskótatekercs Ibolyás-mascarponés piskótatekercs
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
Nem klasszikus húsvéti fogás, de a tavaszias időben ideális desszert a rendkívül jól variálható, sokféleképp elkészíthető túrótorta, amely nem igényel nagy előkészületeket, mégis mutatós és finom. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept