A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a tejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a krémhez keverjük.
A tészta aljáról leveszük a sütőpapírt, majd visszahelyezük a formába. Rákenjük a túrós krémet, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tetejére a csokimázhoz, a tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, majd leöntjük vele a tortát és visszatesszük a hűtőbe, míg megdermed a csokiréteg.
Gyorsan össze lehet állítani, de több órát kell hűtőben tartani. A csokit nem szabad kenni rajta, mert az húzza magával a túrót. Én jó langyosan öntöm rá, és úgy forgatom, hogy mindenhol érje a csokoládé. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!