Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró Rudi torta

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Túró Rudi tortához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a kakaós masszához. Ezután óvatosan összekeverjük, majd beleöntjük egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük (én légkeverésnél 160 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd egészen kihűtjük.
  3. A krémhez egy keverőtálba tesszük a túrót,  a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet, majd alaposan kikeverjük.
  4. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a zselatint. Ezután teljesen simára keverjük, majd kihűtjük egészen. A kihűlt zselatint ezután hozzáöntjük a túrós masszához, majd alaposan összekeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a túrós-zselatinos krémhez keverjük.
  5. A teljesen kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába, majd ráöntjük a túrós-habos krémet. Ezután pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen. Ezután bevonjuk a tetejét a felolvasztott csokoládéval, amit összekevertünk az olajjal. Végül néhány órára hűtőbe tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss