Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró Rudi őzgerincben sütés nélkül  

180 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őzgerincben készült házi Túró Rudihoz a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, és simára keverjük.
  2. Az étkezési zselatint 2 dl vízben felmelegítjük, és amikor kissé lehűlt, a túróhoz keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük és  hűtőszekrényben tároljuk 1-2 óráig.
  3. Ezután a formát forró vízbe mártjuk, a tartalmát egy tálra borítjuk és visszatesszük a hűtőbe.
  4. A csokit gőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál olajjal és rákenjük, megszilárdulás után szeletelhető.

Megjegyzés

Ez sokkal nagyobb, mint a bolti túró rudi! - Piri Anyó

Ezek is érdekelhetnek

Friss