Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk.
Vékonyra nyújtjuk, és egy-egy õzgerinc formát kibélelünk vele úgy, hogy a formán túlnyúljon, hogy a belekerülő tölteléket be tudjuk takarni a tésztával.
A túrót áttörjük, és a tojások sárgájával, a porcukorral és a grízzel összedolgozzuk. A tojásfehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan, hogy ne törjön össze, a túróhoz keverjük.
Beletöntjük az őzgerinc formákba, és a kilógó tésztát ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni, mert a meleg túró szétfolyik. Ha kihűlt, tálra tesszük, és tortabevonót öntünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre