Keress receptre vagy hozzávalóra

Turbolyás zöldborsó-krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 csokor turbolya
  • 1 l húslevesalaplé
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 db burgonya

Elkészítés

    1.

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd  megfonnyasztjuk a vajon. Hozzáadjuk a zöldborsót és a felaprított turbolyát, és pirítjuk együtt néhány percig.

    2.

    Felöntjük a húslevessel, sózzuk, és borsozzuk. 20 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Pürésítjük, és gazdagítjuk 0,8 dl tejszínnel.

    3.

    A burgonyát apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a levesbe, és 10 percig főzzük. A készt levest 1-1 tk tejszínnel díszítve tálaljuk.

    KLASSZIKUS ZÖLDBORSÓFŐZELÉK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin