Turbolyás zöldborsó-krémleves

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 csokor turbolya levelei
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 l húslevesalaplé
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 db burgonya

Elkészítés

    1.

    A turbolyát vágjuk durvára. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk meg a vajon. Adjuk hozzá a borsót és a felaprított turbolyát, és pirítsuk együtt néhány percig.

    2.

    Öntsük fel a húslevessel, és sózzuk, borsozzuk meg. Főzzük 20 percig, majd hagyjuk kihűlni. Pürésítsük, és gazdagítsuk 0,8 dl tejszínnel.

    3.

    A burgonyát vágjuk apró kockákra, majd tegyük a levesbe, és főzzük 10 percig. Tálaljuk a készt levest 1-1 tk tejszínnel díszítve.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin