Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így turbózd fel a melegszenvicset, ha igazán jót akarsz enni!

Az ünnepi főzőcske után szerintem senkinek sincs kedve nagy dolgokba belekezdeni. Íme egy egyszerű, de nagyon laktató melegszendvics!

Az elmúlt időszakban sok volt a főzés és az evés. Már, aki ehet rendesen és nincs valami diétán, mint én. Így én csak ábrándoztam néha a sütemények és egyéb nagy zabálások után, annak viszont nagyon örültem, hogy végre jól vagyok és nem volt kajakóma se, egyszerűen csak jó volt minden.

Főzni viszont főztem a családnak, és úgy általában mindig rendes ételt kapnak, ha én nem is ehetek meg sok mindent. Kedvem viszont sokszor nincs, mert nyilván én is megenném az egészet, így néha elég nehéz helyzetbe sodrom magam.

Ezért próbálok mindig egyszerű dolgokat kitalálni, hogy legalább ne órákig kínozzam magam, amíg elkészül.

Ez pedig szerintem egy ál-melegszendvics, mert jóval gazdagabb a feltét, mint egy sima, egyszerű kis melegszendvics. Sikere lesz felnőttek és gyerekek körében is!

Még több gyors és könnyű recept Adritól >>>

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:

4 db kisebb bagett
3 db snack kolbász
200 g csemegekukorica (konzerv)
200 g sajt

 A kamrából:

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
6 ek paradicsompüré
csilipor

bors
szárított oregánó

1. Forrósítsuk fel az olajat, és süssük rajta üvegesre a meghámozott, finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, kissé pirítsuk le, majd öntsük fel 80 ml vízzel, és közepes lángon főzzük 10 percig. Végül ízesítsük egy kevés csiliporral, sóval, borssal és szárított oregánóval.

2. A félbevágott bagetteket kenjük meg a fűszeres mártással, osszuk el rajta a felkarikázott kolbászt és a leszűrt kukoricát, majd szórjuk meg a lereszelt sajttal. Süssük a szendvicseket a 200 fokos sütőben 6 percig.


Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 540 kcal

MELEGEN AJÁNLJUK! MELEGSZENDVICS-VARIÁCIÓK A MINDENNAPOKRA >>>

A recept a Fanny konyha 2015/11.számában jelent meg!


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss