Keress receptre vagy hozzávalóra

Turbéki tepsis burgonya hússal töltött paprikával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya
  • 5-7 db piros paradicsompaprika
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg szalonna felkockázva
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • majoránna
  • 4-5 db savanyú uborka
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csokor snidling
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tepsit kikenjük zsiradékkal.
    Kibéleljük hasábra vágott burgonyával.

    30 dkg darált sertéshúst, 10 dkg felkockázott szalonnát, az apróra vágott savanyú uborkát és a vöröshagymát összedolgozzuk 1 tojással, ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, fűszerpaprikával, ételízesítőval, majoránnával és fokhagymával, majd a kicsumázott paradicsompaprikákba töltjük. A megtöltött paprikákat a burgonyára helyezzük.

    A snidlinget apróra vágjuk, és elkeverjük a tejfölben, majd a töltött paprikákra és a burgonyára locsoljuk egyenletesen.

    Alufóliával letakarva 190 C fokon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. A fóliát levéve reszelt sajttal megszórjuk, és a
    sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

A receptet Dr.
Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin