Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tündérkonyha: túrós tészta, melyet élvezettel esznek és készítenek is a gyerekek

default user icon
MME
Nincs olyan gyerek, aki ne sürögne-forogna lelkesen a konyhában, és bizony, kellő támogatással komoly teljesítményre képesek, amellett, hogy a saját főztjüket mindig sokkal szívesebben is fogyasztják! Ezt bizonyítandó most Tündérkonyha címmel sorozatot indítunk, amelyben Mészáros Balázs séfünk két tündéri kislányával közösen süt-főz olyan gyerekbarát klasszikusokat, mint a pizza, a túrós tészta vagy a rántott sajt.

Új sorozatunkban, a Tündérkonyhában két apróséf: Zara és Blanka gyártják majd a jobbnál jobb, egyben, egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát recepteket, amibe esetenkét apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít. 

Az előző héten egy négysajtos pizzát készítettek, most pedig egy túrós tésztát házi tésztából. Mivel a házi, gyúrt tésztát 2 perc kifőzni csupán, így két ügyes kiskuktával fél óra alatt összedobhatjuk ezt a finom ebédet.

A főzővíz önmagában elégséges a tészta kifőzéséhez, de ha kis olajat adunk hozzá, akkor kevésbé fog összetapadni a leszűrés után, illetve egy kis sót is hinthetünk a vízbe. Még az édes tésztáknál is érdemes egy picike sót tenni a vízbe, hogy az édes ízeknek legyen ellentettjük. 

Soha ne spóroljunk a főzővíz mennyiségén, hiszen utólag nincs lehetőségünk pótolni, s bizony a tészták igen sok vizet fel tudnak venni a főzési idő alatt.

Régi rossz szokás a tésztát hideg vízzel leöblíteni. Teljességgel felesleges lépés, hiszen így teljesen ki is hűtjük a tésztát, amelynek élvezeti értéke ennek következtében radikálisan csökken.

A tésztát soha ne mossuk le, inkább gondosan ügyeljünk rá, hogy a megfelelő időpontban készüljön el, amikor már minden készen áll a tálaláshoz, s nem kell várni, így nem hűl ki és nem áll össze. 

Túrós tészta

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg liszt
4 db tojássárgája
1 db egész tojás
20 ml olívaolaj

A feltéthez:
20 dkg túró
20 dkg tejföl
porcukor 

Ezek is érdekelhetnek