Elkészítés: A tepsit vékonyan megkenjük olajjal, és egy réteg hússzelettel borítjuk. (A húsokat nem szabad sózni!) Bőven megkenjük őket mustárral. Befedjük vékonyra szeletelt baconnal, majd egy réteg füstölt sajt következik. Ezután elkészítjük a tetejére az öntetet: 5 szelet húsra számítunk 1 tojást és egy doboz tejfölt – ezeket felverjük, és annyi reszelt trappista sajtot keverünk bele, hogy jó sűrű legyen. Az elkészített öntetet rásimítjuk a tepsi tartalmára. Lefóliázzuk, és a fólia alatt egy órát pároljuk, ezután levesszük a fóliát és még további egy óráig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul, mint a túrós lepény. Kockára szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre