Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túletted magad? 5 gyors kalóriacsökkentő tipp

default user icon
MME
Túl sokat ettél az elmúlt időszakban, és most kínszenvedés visszatérni az egészséges táplálkozáshoz? Segítünk!
1. Számolj egy kicsit!

Ahhoz, hogy akár egy kilót hízz, legalább 3500 kalóriával kellene többet enned, mint amennyi energiára a testednek szüksége van. Próbáld nagyjából felmérni a károkat. Vajon mennyivel ehettél többet? 1 tábla csokoládé, az kb. 1000 kcal, fél kiló füstölt tarja is épp ennyi energiát tartalmaz. Ha azonban az elkövetkezendő napokban megpróbálsz ellenállni az édességeknek, máris nyert ügyed van: pont 1000 kalóriával fogyasztasz kevesebbet.

2. Igyál!

Reggelire igyál meg egy adag fehérjében és rostban gazdag shake-et, ez stabilizálja a vércukorszintedet és sokáig nem éhezel meg újra. Készítheted tejből, szója-, kókusz- vagy mandulatejből, de adhatsz hozzá fehérjeport is. Gyümölcs helyett keverj bele rostban gazdag len, - vagy kendermagot, friss vagy fagyasztott zöld színű leveles zöldségeket (spenót, kelkáposzta, brokkoli).

3. Lúgosíts!

Lúgosítással könnyen megszabadulhatsz a puffadástól. Ehhez többféle módszert hívhatsz segítségül. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a szódabikarbóna. Ehhez két hétig, naponta kétszer egy kávéskanál szódabikarónát kell vízben feloldani, és meginni. Elősegítheted a méregtelenítési folyamatot fürdővel is: keverj a vízbe három evőkanál szódabikarbonát, és ázz benne 25-30 percet!

4. Mondj le a szénsavas üdítőkről!  

Kerüld a szénsavas üdítőket és lehetőleg a mesterséges édesítőszerekről is mondj le egy időre! Ezek ugyanis fokozzák a puffadást, és a túl édes íz arra késztet, hogy még több cukrot egyél.

5. Kezdj el többet mozogni!

Nem maradhat ki a sorból a testmozgás sem. Melegíts be futógépen 5 perces kocogással, majd 10 percig fuss intenzíven, aztán tekerj a szobabiciklin szintén 10 percig. Ezt kövesse 10 perc az ellipszis-tréneren és a lépcsőzőgépen szintúgy. Levezetéshez sétálj a futógépen. Ezzel az intenzív, több testrészt megmozgató edzéstervvel, alkalmanként 500 kalóriát is elégethetsz!

4 + 2 TUTI TIPP A LAPOS HASÉRT >>> 
21 NAPOS DIÉTA: TELJES ÁTALAKULÁS, ÉHEZÉS NÉLKÜL! >>> 
EGYHETES DIÉTANAPTÁR - MINDEN, AMIT HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG TENNED KELL! >>> 
ÍGY FOGYÓKÚRÁZNAK HOLLYWOOD BOMBÁZÓI: EGYSZERŰ ÉS BETARTHATÓ TIPPEK ÉS PRAKTIKÁK! >>> 
A STRESSZEVŐ ÉS AZ ÖNJUTALMAZÓ - TESZTELD MAGAD, HOL SZÚROD EL A DIÉTÁD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss