Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült, hogy a mekis krumpliban van a kopaszság ellenszere!

default user icon
MME
Már régóta keresi az emberiség a kopaszodás ellenszerét, de hogy épp egy gyorsétteremlánc legkedveltebb termékében találják majd meg, azért ezt kevesen gondoltuk volna.

Egy új kutatás szerint, amit a Biomaterials című szaklap publikált a napokban, a McDonald's sült krumlijában, a függőséget generáló ízfokozók mellett, van az adalékanyagok között egy, ami serkenti a hajnövekedést.

Japán kutatók egereken végzett kísérletek során fedezték fel, hogy a dimetil-polisziloxán nevű vegyület hatására nagy mennyiségű, aktív szőrtüsző-kezdemény képződött a kísérleti egér fejbőrén és hátán. A McDonald's, hogy a burgonyája kevésbé szívja meg magát olajjal sütés közben, és a lehető legropogósabb legyen, az óriás fritőzeiben növényi olaj-citromsav - dimetil-polisziloxán keveréket használ.

A kutatók sajtóközleményükben hangsúlyozták: kizárólag laboratóriumi körülmények között, más vegyületekkel együtt, nem pedig olajjal és citromsavval keverve fejti csak ki hajnövesztő hatását, ami azt jelenti, hogy sajnos hiába tömnek magukba több kiló "mekis" krumplit a hajkoronájukért aggódok, az aktív hajhagymáik száma nem, legfeljebb a kilóik gyarapodnak majd.

(Forrás: delish.com)

EZÉRT OKOZ FÜGGŐSÉGET A MEKIS KRUMPLI! >>> 
MEKIS ÉS BURGER KINGES SÜLT KRUMPLIKAT TESZTELT A NÉBIH >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss