Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétahoroszkóp: ez a leghatékonyabb fogyókúra a csillagjegyed szerint!

Sokfélék vagyunk, így sokféle az étkezéshez való hozzáállásunk is, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen diétát választunk. Jó hír viszont, hogy akár a csillagjegyed is segíthet megtalálni a legmegfelelőbbet. Remek ötleteket meríthetsz ebből az összeállításból.

Kos

Kosként erős és lendületes vagy, aki a vágyott célért a végletekig is elmegy, de nem az erőssége a türelem. Éppen ezért gyors és látványos eredményre van szükséged. Az Atkins-diéta ideális lehet, hiszen szigorú, de a bevitt étel mennyiségét nem szabja meg, ami számodra jó pont, hiszen nem bírod, ha korlátoznak. Drasztikusságának köszönhetően pedig gyors eredményt hoz. Azért vigyázz, hogy ne vidd túlzásba, mert az akár veszélyes is lehet.

NÉHÁNY SZÓ AZ ATKINS-DIÉTÁRÓL >>>

Bika

Bikaként imádod a hasad, odavagy a gasztronómiáért, a finom ízekért és bolondulsz az édességekért. Ahhoz, hogy megfelelő eredményt érj el a legjobb, ha egy időre kontroll alá vonod a szénhidrátfogyasztást. Ehhez pedig a GI-diéta a legjobb. Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így tovább jóllakottnak érzed magad tőlük. Az egészséged és az alakod szempontjából is jobb lesz, ha bevállalod a diétát.

3 KILÓ MÍNUSZ EGY HÉT ALATT, EGÉSZSÉGESEN: ITT A GI-DIÉTA! >>>

Ikrek

Ikrekként igazán lendületes vagy, de közben csapongó is. Csak olyan dolgokat csinálsz végig, amikért valóban lelkesedni tudsz, amik motiválnak, egy majdani jobb alak azonban nem biztos, hogy ilyen. A kommunikációért és a közös tevékenységekért viszont rajongsz, éppen ezért jól jöhet, ha közösségben diétázhatsz például egy mobil applikáció segítségével, amivel nem csak tervezhetsz, hanem a tapasztalataidat is megoszthatod másokkal. Ehhez pedig talán a kalóriaszámlálós diéta a legalkalmasabb.

KALÓRIASZÁMLÁLÓS DIÉTA >>>

Rák

Rákként alapból fontos számodra, hogy egészséges és tápláló ételek kerüljenek az asztalra. Így gondoskodsz a szeretteid és saját magad jólétéről is. Éppen ezért a mediterrán étrend lehet a legtesthezállóbb diéta a számodra, ami a minőségi összetevőkre koncentrál. Rostban gazdag gabonaféléket, olajos magvakat, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, valamint halat tartalmaz, amit vizes jegyként szívesen fogyasztasz.

MEDITERRÁN DIÉTA: FOGYJ ÚGY, HOGY KÖZBEN IGAZÁN JÓKAT ESZEL! >>>

Oroszlán

Oroszlánként nem a kitartásodról és a türelmedről vagy híres. Nem szereted, ha megmondják, mit, hogy csinálj, a kihívások viszont kifejezetten motiválnak. Ezért érdemes lehet a diétát is egyfajta kihívásként értelmezned, például a tíznapos cukor és szénhidrátmentes kihívás segítségével, ami bár drasztikus, de igazán eredményes, és még a mozgásra is rávesz. Ha végigcsinálod, csúcsformába kerülsz, ráadásul nagyon büszke is lehetsz magadra és mindenki téged csodál majd.

JENNIFER LOPEZ 10 NAPOS KIHÍVÁSA: SE CUKOR, SE SZÉNHIDRÁT >>>

Szűz

Szűzként mindened a rendszeresség és a precizitás. Így a francia nők diétája tökéletesen passzol hozzád. Ebben a diétában, ugyanis kicsi, gondosan összeállított adagok vannak és nem szabad kihagyni egy étkezést sem. Aprólékosság és rendszerszemlélet szükséges hozzá, ami neked bizony megvan. Lehet, hogy néha kicsit éhes leszel, de nagyon élvezni fogod a feladatot és még remek alakod is lesz a végére.

FRANCIA DIÉTÁVAL A KARCSÚSÁGÉRT >>>

Mérleg

Mérlegként mindig a kiegyensúlyozottságra törekszel. Az életed minden területén kiemelten fontos számodra a harmónia, ami tökéletesen megjelenik a zóna-diéta tápanyagbevitelére vonatkozó szabályaiban. Az ételek 40 százalékban szénhidrátot, 30-30 százalékban fehérjét és egészséges zsírokat, olajokat kell, hogy tartalmazzanak. A diéta alatt a nők napi energia-bevitele nagyjából 1200 kalória, a férfiaké pedig körülbelül 1500.

40-ES BOMBÁZÓK DIÉTATRÜKKJEI: ÍGY FOGY ANISTON, BECKHAM ÉS LOPEZ >>>

Skorpió

Skorpióként a szenvedély és az élvezet jellemez a leginkább. És ez az étkezéseidre is igaz, szeretsz jó és finom ételeket enni, úgyhogy számodra hatalmas büntetés lenne egy szigorú, önsanyargató diéta. A Sonoma-diéta viszont pont neked való, hiszen olyan ételek fogyasztását írja elő, amelyek energiával töltenek fel és telítettségérzetet okoznak, emiatt nem nehéz betartani. Nem vonja meg tőled a finom falatokat, így továbbra is ízletes, tápláló fogásokat ehetsz, arra viszont figyelned kell, hogy minőségi alapanyagokat válassz az elkészítésükhöz.

Nyilas

A Skorpióhoz hasonlóan Nyilasként sem vagy az a típus, aki elviseli a korlátokat és hajlandó megvonni magától a finom falatokat. A személyre szabott dolgokat viszont kifejezetten szereted, úgyhogy a testalkat diéta ideális lehet számodra. Csak ki kell választanod, hogy melyik alaktípusba tartozol, és máris megtalálhatod a leírást, hogy mit érdemes fogyasztanod, illetve kerülnöd. A koplalást nem is célszerű bevállalnod, mert a legaktívabb csillagjegyek közé tartozol és szükséged van elegendő energiára.

3+1 DIÉTÁS TIPP ALAKTÍPUS SZERINT! >>>

Bak

Az összes csillagjegy közül Bakként van a legnagyobb akaraterőd, ráadásul a szabálykövetéssel sincs problémád, sőt kifejezetten szereted, ha van egy keretrendszer, ami megszabja, mit hogyan érdemes csinálnod, hogy a lehető legjobb eredményt érd el. A szabályokat betartod akkor is, ha nagyon szigorúak és mindig eléred, amit akarsz. Nyugodtan bevállalhatod például az amerikai narancs diétát, ami drasztikus, de nagyon hatásos.

AMERIKAI NARANCSOS DIÉTA >>>

Vízöntő

Vízöntőként türelmetlen vagy és nem szereted, ha korlátoznak, de közben van benned egy hatalmas adag céltudatosság is. Amit elhatározol, azt végigviszed. Egy olyan diéta lehet számodra a legideálisabb, amit könnyen beépíthetsz a mindennapjaidba, ezután akár hosszabb ideig is ki fogsz tartani mellette. Az időszakos böjtölés pont ilyen. 8 órában azt eszel, amit akarsz, a maradék 16-ban viszont böjtölöd kell.

MOST EZ A FOGYÓKÚRA VISZ MINDENT! 16:8, AVAGY AZ IDŐSZAKOS BÖJT >>>

Halak

Halakként érzékeny vagy, szabad és művészi. Nem érdemes beszorítanod magad egy diéta szigorú keretei közé. Viszont van egy olyan képességed, hogy remekül tudod megfigyelni magad és az igényeidet. Úgyhogy számodra diéta helyett az intuitív étkezés ajánlott. Az annyit tesz, hogy kitűzöl egy célt, például, hogy x kilót fogyni szeretnél és odafigyelsz magadra, hogy ehhez mire lenne szükséged, a tested meg fogja adni a választ.

BETEGSÉGGEL KÜZDESZ? EZT KELL ENNED A HOROSZKÓPOD SZERINT >>> 

EZ A TÖKÉLETES REGGELI A CSILLAGJEGYED SZERINT! >>> 

EGÉSZSÉGHOROSZKÓP: EZ A TESTRÉSZED BETEGSZIK MEG LEGGYAKRABBAN A CSILLAGJEGYED SZERINT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss