Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trüffeles-gyümölcsös palacsintatorta

mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2-3 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 6 dl tej
  • 3 dl szóda (vagy víz)
  • 4 evőkanál étolaj
  • A trüffelkrémhez:
  • 17 dkg habtejszín
  • 2 dkg méz
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 1 marék kávébab mozsárban frissen összetörve
  • Valamint:
  • 15 dkg erdeigyümölcs lekvár
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2 marék csokicsepp

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintához a 2 tojást pár percen át jó habosra verem a cukorral és egy csipet sóval, majd beleöntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.

Állás után belerakom az olajat, és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát. Jól átkeverem, majd forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm. Most öntöttvas sütőben sütöttem ki, aminek jóval kisebb az átmérője, és mivel olajozni kell a tészta alá, ezért nem olyan száraz palacsintákat kapok. Hagyom kicsit hűlni.

A trüffelkrémhez a tejszínt felforralom a mézzel. A csokoládékat összetördelem, a kávébab töretet pedig egy kis szűrőbe teszem. A forró tejszínt a kávéval telt szűrőn át öntöm a csokira, majd simára keverem a krémet. Hagyom kicsit állni, hogy szilárdabb legyen, majd elkezdem megkenni a kiterített palacsintákat úgy, hogy minden 5. palacsintát erdei gyümölcsös lekvárral kenek meg. Úgy adagoljuk a trüffelkrémet, hogy a tetejére és az oldalára is jusson majd.

Körbe holland kakaóport szitáltam rá, a tetejét pedig csokicseppekkel szórtam meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss