Trubelka

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg (jó minőségű!) mélyhűtött vajas leveles tészta
  • 1 tojássárga a kenéshez
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 púpozott evőkanál liszt
  • 3 tojássárga
  • 5-6 evőkanál cukor + 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • Trubelkához való sütőformák (habtölcséreknek is hívják)
  • A szóráshoz:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) Egy mélyebb lábasban, meleg tejjel csomómentesen összekeverjük a 4 púpozott evőkanál lisztet és sűrűre főzzük.
    2.) Műanyag tálat veszünk elő, és konyhai robotgéppel habosra keverjük a 3 tojássárgát 1 púpozott evőkanál liszttel és az 5-6 evőkanál cukorral. Ha túl sűrű lenne a massza, hozzáadunk 0,5 dl meleg tejet.
    3.) A tojásos masszát (2. pont), belekeverjük a tejbe (1. pont), és addig keverjük habverővel, amíg homogén lesz és teljesen kihűl.
    4.) 15 dkg puha vajat robotgéppel habosra keverjük a 10 dkg cukorral, majd az egészet a kihűlt krémhez adjuk.
    5.) A mélyfagyasztott tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk úgy, hogy egy 20 x 50 cm-es lapot kapjunk. A lapot 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd a tésztacsíkokat egyenként feltekerjük a sütőformákra - a hegyüktől kezdve, enyhe fedéssel, csigavonalban haladva. A sütőformákat ezután könnyű kézzel, lazán gurítunk egyet, hogy a tésztacsíkok zárjanak.
    6.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a rolókat szép sorban egymás mellé tesszük. Vigyázat, megnőnek! Ügyeljünk arra, hogy legyen elég helyük a növekedéshez! Tojássárgával megkenjük a tésztákat, és 20 perc alatt készre sütjük őket. Ha megsültek, langyosra hűtjük, és kesztyűs kézzel kihúzzuk a tésztákból a formákat (mert különben beleragad), és hagyjuk a csöveket kihűlni.
    7.) Nyomózsákba töltjük a krémet, és minden egyes tésztacsövet megtöltünk a vaníliás krémmel. Tálra rendezzük a süteményeket, és vaníliás porcukorral megszórva azonnal tálaljuk. (Másnap és harmadnap, ha marad belőle még finomabb!:-))

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

3.14 8 évvel ezelőtt
Ez nalam az "all time favorite" , de sajnos eleg idoigenyes, egy ismerosom meg az eredeti recept szerint kesziti, ami hajas tesztabol keszul. Soskut kornyeken nepszeru, alkalmi sutemeny.
Szillke 8 évvel ezelőtt
Hmm:)) És ha mondjuk feltekerem egy fakanálra, v ilyesmire, utána lehúzható vajh róla?

Hasonló Receptek

Magazin