Triplán burkolt csirkecombok

Hozzávalók

  • 7 db csirkecomb (én alsót, felsőt vegyesen szoktam)
  • 4 evőkanál tejföl (lm)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 csipet petrezselyem (aprított)
  • 10 szelet bacon
  • 15 dkg sajt (lm)
  • bors (frissen őrölt tarka)

Elkészítés

    1. A tejfölt sózom, borsozom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és alaposan elkeverem.
    2. A megmosott csirkecombokat, némi zsiradék társaságában egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, megkenem az előzőleg kikutyult tejföllel, majd rájuk tekerem a bacon szeleteket és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütöm.
    3. A 45 perc leteltével, eltávolítom az alufóliát, megszórom a combok tetejét reszelt sajttal és további 15 percet sütöm. Rántott hagymakarikával, forrón tálalom. Jó étvágyat!

     

Megjegyzés

Ez az egyik kedvenc csirkecomb receptem. Könnyen, gyorsan elkészíthető és az eredmény egy fejedelmi fogás. Nagyszerűen megállja a helyét az ünnepi asztalon is és mégsem kell órákat a konyhában tölteni.

Csonka Enikő
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin