Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Triplacsokis keksz

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • fél kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál só
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 1 kiskanál vanília-aroma
  • 1 kiskanál mandulaaroma
  • 1 kiskanál instant kávé
  • 15 dkg étcsoki
  • 5 dkg fehér csoki
  • A díszítéshez:
  • 5 dg fehér csoki

Elkészítés

Elkészítés: A margarint kenhetővé olvasztjuk, majd a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, a fehérjét pedig 2 csomag vaníliás cukorral habossá verjük (itt nem kell nagyon keménnyé). A sárga masszánkba belekanalazzuk a 3 féle kiskanálnyi aromákat, 1 evőkanálnyi vízben elkevert kávét, s elkeverjük.

10 dkg csokit felolvasztunk, s ezt is belekeverjük a masszába. Egy másik tálkában a lisztet összekeverjük a fél kiskanálnyi sóval és a 4 evőkanálnyi kakaóporral, valamint a pudingporral. A 2 masszát összekeverjük, majd a habot is hozzáadhatjuk.

A maradék 5 dkg étcsokit és a fehércsokit apróra daraboljuk, majd ezt is belekeverjük a barna tésztába.

Egy kiskanállal kiveszünk egy kis masszát a tálból, gombócot formálunk belőle, az alját egy kis lisztbe mártjuk, s sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kis golyókat, legalább 3 centire egymástól (én messzebbre tettem őket, de szinte nem is folyt el semerre, így lehet egyszerre többet is sütni).

2-3 percet nagy lángon sülnek, majd 5 percet kis lángon, s gyorsan pakolgasd ki őket, s jöhet a következő adag a sütőbe. Nekem ez 3 adag lett, olyan 35 kis golyócska.

Amikor kiveszed, még puha a tészta, az étcsoki meg főleg folyós, de 10-20 perc múlva már egész jó állaguk van, ekkor jöhet rá a díszítés.

A díszítéshez megolvasztun 5 dkg fehér csokit, majd egy hideg vizes tálban lehűtjük. Habzsákba vagy sima zacskóba kanalazzuk, a sarkába pici lukat vágunk, és kedvünk szerint rajzolunk a sütikre. Ennek még száradnia kell, mondjuk 1 órát. S ha megvan, dobozba téve hagyjuk, hogy puhuljanak, még egy kicsit, míg meg nem eszik őket!

Ezek is érdekelhetnek

Friss