Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tri lece (délszláv sütemény)

default user icon
Bia
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Első lépésként a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, majd alacsonyabb fokozaton tovább keverve hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Az elkészült tészta a szokványos piskótatésztánál sokkal sűrűbb, töményebb állagú kell legyen.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eloszlatjuk egyenletesen, majd tűpróbáig előmelegített sütőben megsütjük (220 fokon kb. fél óra).

Következő lépésként a tejet, a tejport, valamint a tejszínt simára keverjük, izlés szerint vaníliás cukorral enyhén ízesítjük.

Sütés után a teljesen kihűlt piskótát egy nála nagyobb tepsibe tesszük és megfordítjuk. A tejes öntetet merőkanállal rámerjük fokozatosan, hogy a piskóta beigya mindenhol, egészen addig, amíg az edényben meg nem áll a piskóta körül pár centi mélységben.

Utolsó lépésként a karamellöntetet rákenjük a tetejére, hűtve, kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A sütemény neve magyarul *három tej*, utalva a háromféle tej összetevőre. A karamellöntet helyett vegyesen instant vanília és csokoládé öntetet használtunk, nem volt rossz döntés.
- PiciBia

Ezek is érdekelhetnek

Friss