Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Totus avagy hamis túrós paleo palacsinta

30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A palacsinta:
  • 20 dkg tápióka keményítő
  • 10 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg zöldbanán liszt
  • 1 csapott mokkás kanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkás kanál só
  • 3 dkg eritrit vagy xillit
  • 2 db közepes tojás
  • víz
  • folyékony kókuszzsír a sütéshez egy pohárkában
  • A töltelék:
  • 20 dkg totu
  • 1 kezeletlen citrom héja és leve
  • édesítőszer
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

  1. A totut kevés vízzel, az édesítővel és citromlével, egy botmixer segítségével krémesítem, majd beleteszem a mazsolát és a citromhéjat és jól elkeverem. Lágyabb és túrósabb ízt kapunk, ha két evőkanál natúr kókuszjoghurtot is hozzákeverünk. Amíg a palacsinták sülnek, a krém a hűtőszekrényben várakozhat.
  2. A palacsintatésztát én úgy szoktam készíteni, hogy a száraz hozzávalókat először vízzel kikeverem, majd utána adom hozzá a tojásokat, így a csomósodásra kisebb az esély. A liszteket variálhatjuk, a lényeg, hogy több fajta lisztből készüljön, akkor lesz semleges íze a tésztának.
  3. Felhevítjük a serpenyőt (én kerámia bevonatút, kb. 24 cm-est szeretek használni), és fél kávéskanál kókuszzsírt belecsurgatunk, majd egy normál merőkanálnyi tésztát öntünk bele és a serpenyő mozgatásával eloszlatjuk. Amikor látjuk, hogy a palacsinta széle egy picit barnul, meg lehet fordítani, és pár másodperc után a másik oldal is készen van.
  4. Amikor kisült mind, és a siserehad még nem hordta el, a totukrémmel megtöltjük.


    TÚRÓPÓTLÓ TOTU HÁZILAG >>>

    GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES PALACSINTA - AZ ALAPRECEPT>>> 

    Még több glutén-, cukor- és tejmentes recept itt >>>

Egy tepsit kizsírozva, a betöltött palacsintákat egymás mellé sorakoztatjuk. Egy tálba 2 tojássárgáját egy evőkanál édesítőt, egy csipet vaníliaőrleményt és 2dl kókusz, vagy mandulatejet összekeverünk. Ezzel nyakon öntjük a tekercseket és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss