Toszkán töltött zöldség

default user icon
Toszkán töltött zöldség

Hozzávalók

  • 2 db nagyobb paradicsom
  • 2 db kisebb piros vagy zöld paprika
  • 1/2 csésze rizs
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 3 evőkanál mazsola
  • 1/2 csésze apróra vágott friss bazsalikom
  • 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

    A paradicsomok tetejét nyessük le, a belsejüket vájjuk ki. Utóbbit szitán csepegtessük le és szeleteljük fel. A paradicsombelsőt és a levet is tegyük félre. A paprikákat hosszában vágjuk ketté, és az ereiket szedjük ki. A kerek alsó részből egy picit nyessünk le, de csak annyit, hogy ne lyukadjanak ki, de azért a fél paprikák megálljanak a tányéron. Egy nagy fazékban tegyünk oda sós vizet, majd ha már lobogva forr, 10-12 perc alatt főzzük meg benne a megmosott rizst. Egy serpenyőben pirítsuk mindaddig a hagymát, a fokhagymát és az oregánót, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát, és pirítsuk tovább 5 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a zöldfűszereket, majd sózzuk és borsozzuk meg.
    A paradicsombelsőt és a hagymás keveréket adjuk a rizshez, keverjük össze vele, majd töltsük meg vele a paprikákat és a paradicsomokat. A töltött zöldségekre öntsük rá a paradicsomok levét. Előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 20 percig süssük. Ekkor szedjük ki a paradicsomokat, de a paprikákat még kb. 20 percig süssük tovább.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin