Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Toszkán mandulatorta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 2 közepes tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl tej
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 12 dkg finomliszt
  • A tetejére:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a vajat felolvasztjuk, de vigyázzunk, ne legyen meleg! A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet és a sütőporral meg a sóval összeforgatott lisztet is.

2. Egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (gáz 190 fok, légkeveréses 170 fok) kb. 25 percig sütjük.

3. Mikor a tészta majdnem kész, megfőzzük a tetejére való masszát. Ehhez az összes hozzávalót egy lábasba rakjuk, és kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg szép karamellás színt kap, kellően sűrű lesz (kb. 5-6 perc).

4. Kivesszük a megsült tésztát a sütőből, és a masszát rásimítjuk. Fontos, hogy a tészta meg legyen sülve, mert ha nem, a massza belesüllyed. 10 percre (kb) visszatoljuk a sütőbe, és 10 fokkal lejjebb vesszük a hőfokot. A formában hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss