Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Toszkán gesztenyés palacsinta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál gesztenyeliszt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 pohár tej
  • 1 csipet só
  • kevés vaj a sütéshez (ha teflonos serpenyőben sütjük, keverjünk 1 evőkanál olvasztott vajat a tésztába, s akkor már nincs más dolgunk vele)
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg ricotta (a juh ricotta lenne a legjobb, de bármilyen ricotta jó)
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • A szószhoz:
  • 1 narancs héja és leve
  • 15 dkg cukor - én barna cukrot használtam
  • 1 evőkanál Cointreau likőr

Elkészítés

Elkészítés: Elkeverjük a tojásokat a sóval, a tejjel és a liszttel folyékony masszává, majd hagyjuk állni 1 óra hosszat. Vékony, 12-15 cm átmérőjű palacsintákat készítünk belőle.

Eközben összekeverjük a ricottát és a fenyőmagot, majd megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük.

Egy kis lábasban felmelegítjük a cukrot, s amikor már enyhén karamellizálódik, hozzáadjuk a nagyon vékony csíkokra vágott narancshéjat, majd 1 percig karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a narancs levét és a likőrt. Amikor elolvadt, hagyjuk kihűlni a szószt.

A töltött palacsintákat tányérra rakjuk, s meglocsoljuk a mártással. A végén fenyőmagot szórhatunk rá díszítésnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss