Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Toszkán fehérbab-leves prosciuttóval

Hozzávalók

  • 2 tk olívaolaj
  • 5 dkg sonka (prosciutto)
  • 1 fej hagyma
  • 3 db szárzeller
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg fehérbab-konzerv
  • 2 db babérlevél
  • 1 liter csirkehúsleves alaplé
  • 5 dl víz
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 2 ek sherry (elhagyható)
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. Egy nagyobb fazékban, közepes lángon, kevés olajon 2 perc alatt lepirítjuk az apróra vágott prosciuttót. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát és zellert, a karikákra vágott répát, valamint a zúzott fohagymát, és további 2 percig pirítjuk. 
    2. Felöntjük a vízzel, valamint az alaplével, hozzáadjuk a babot és a babérlevelet, majd felforraljuk. Félig lefedjük, és kis lángon további 20 percig főzzük. 
    3. Ezután hozzáadjuk a petrezselymet, a sherryt, ízesítjük a borssal, és további 1 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a babérlevelet, és megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin