Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Toszkán fehérbab-leves prosciuttóval

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban, közepes lángon, kevés olajon 2 perc alatt lepirítjuk az apróra vágott prosciuttót. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát és zellert, a karikákra vágott répát, valamint a zúzott fohagymát, és további 2 percig pirítjuk. 
  2. Felöntjük a vízzel, valamint az alaplével, hozzáadjuk a babot és a babérlevelet, majd felforraljuk. Félig lefedjük, és kis lángon további 20 percig főzzük. 
  3. Ezután hozzáadjuk a petrezselymet, a sherryt, ízesítjük a borssal, és további 1 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a babérlevelet, és megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss